אינתי בתיחכי ערבי? הקליניקה קיימה אירוע דו לשוני של אמנות אקדמיה ולימוד ערבית | Center for the Study of Multiculturalism and Diversity

אינתי בתיחכי ערבי? הקליניקה קיימה אירוע דו לשוני של אמנות אקדמיה ולימוד ערבית

11 יולי, 2017
דרך השפה

בחודש יוני האחרון קיימה הקליניקה אירוע דו-לשוני של אמנות, אקדמיה ולימוד חוויתי של השפה הערבית. האירוע נועד לעורר שאלות בנושא מעמדה של השפה הערבית בישראל בכלל, ובקמפוס האוניברסיטאי בפרט. בין יתר אירועי היום התקיים פאנל אקדמי על מעמדה של השפה הערבית בישראל בהשתתפותם של מיטל פינטו, עאמר דהאמשה ויוני מנדל, ובהנחיית ליאת קוזמא; כן התקיימו סדנה ללימוד ערבית שהפעיל פרויקט 'מדרסה' ושיעור יוגה דו-לשוני מטעם "יוגה סלאם".
לאורך היום כולו, הוצגה בפורום האוניברסיטה תערוכת עבודות של יוצרות ויוצרים בתחומי השפה: כך, הוצגה העבודה 'דרך השפה' של קבוצת 'פרהסיה' המציגה מילון חזותי של מילים בערבית ובעברית, בתגובה למחיקת השפה הערבית מהמרחב הציבורי; לירון לביא-טורקניץ הציגה כתב עברי-ערבי המבטא את הקרבה המשפחתית של הערבית והעברית באמצעות אורתוגרפיה; וכן הוצגו עבודותיו של אמן הטיפוגרפיה המצרי מחמוד תמם עם פרויקט אקספירמנטלי שהופך מילים בשפה הערבית לצורה המייצגת את משמעותן.