אין Diversity באוסקר. ומה איתנו?

ינואר 22, 2016

גם השנה, יצר הרוב של מועמדים לבנים בטקס האוסקר סערה בארצות הברית. הפעם ספייק לי וג'דה פינקט-סמית', מהמתנגדים הנחושים ביותר לתת-הייצוג של מיעוטים באוסקר - החליטו להחרים את הטקס. בשנת 2012, פרסם עיתון הל.א טיימס מחקר שבחן את רמת הגיוון האנושי באקדמיית הסרטים האמריקנית, האמונה על חלוקת הפרסים. המחקר כלל יותר מ-5,100 מצביעים, יותר מ-89% מקולות האקדמיה, ונמצא בו כי 94% מהקולות היו שייכים לאנשים לבנים, ו-77% לגברים. מצביעים אפרו-אמריקנים מהווים רק שני אחוזים מקולות האקדמיה, והלטינים מהווים פחות משני אחוזים. הגיל הממוצע של המצביעים הוא 62, והמצביעים שגילם נמוך מ-50 מהווים 14% מחברי האקדמיה.

ומה לגבינו? מגזין "העין השביעית" דיווח כי רק לאחרונה הפסיקה הרשות השנייה לאכוף את מחויבותו של ערוץ 2 מלפני שש שנים להעסיק אנשים דתיים, ערביים ועולים חדשים. אפשר רק לחלום על ייצוג הולם למיעוטים בקרב מגישי הטלוויזיה, ומהמסך נעדרות באופן ברור תרבויות מופלות.