check
"אמא, אפשר להחביא פליט?": אוטו-אתנוגרפיה של אמא פמיניסטית וקריאה בספרי הילדים של תמר ורטה זהבי “Mother, can we hide a refugee?” And auto-ethnography of a feminist mother and rea | Center for the Study of Multiculturalism and Diversity

"אמא, אפשר להחביא פליט?": אוטו-אתנוגרפיה של אמא פמיניסטית וקריאה בספרי הילדים של תמר ורטה זהבי “Mother, can we hide a refugee?” And auto-ethnography of a feminist mother and rea

אביגיל ארנקרנץ חוצן

avigaileren@gmail.com

בהרצאה זו אדון בפרקטיקות פדגוגיות של תיווך חווית הפליטות לילדות ולילדים ילידי ישראל. את הדיון אבסס על קריאה אוטו-אתנוגרפית של חוויותיי כאמא ושיחות שקיימתי עם בנותיי בנושא מבקשי המקלט בישראל, פליטות והגירה. בהמשך לזאת, אבצע קריאה בספרי הילדים שכתבה תמר ורטה זהבי בנושא פליטות והאופן בו עשיתי שימוש בספרים אלו כאמא וכמחנכת לבנותיי.

את השיחות עם בנותיי אנתח בהקשר תיאורטי נרחב של עשיית אימהות (Mothering), אימהות פמיניסטית, אימהות בפוליטיקה של השלום (Ruddick 1989) ואתיקה של דאגה (Robinson 2011). בעזרת אלו אציג את נקודת המבט המורכבת שמאפשרת הכתיבה הפמיניסטית על אימהות והאופן בו היא מסייעת לי כאם לתווך לבנותי את חווית הפליטות, המפגשים התדירים איתה במרחב הישראלי והשלכותיה הפוליטיות.

מקורות

Ruddick, S. (1989). Maternal Thinking. Boston: Beacon Press.

Robinson, F. (2011). The Ethics of Care: A Feminist Approach to Human Security.

עלי: שמי אביגיל ארנקרנץ חוצן, אני סטודנטית במסלול המחקרי בתכנית ללימודי מגדר באוניברסיטת בן גוריון בנגב. אני כותבת את עבודת התזה שלי בהנחיית ד"ר ניצה ברקוביץ בנושא "אימהות פמיניסטית בישראל". עבודת התזה מתבססת על מחקר איכותני וראיונות עומק עם נשים שמגדירות עצמן אימהות פמיניסטיות ומטרתה לבחון את חוויות האימהות לצד הפדגוגיה האימהית בחיי היום יום.