מגוון באוניברסיטה | التنوع في الجامعة | Center for the Study of Multiculturalism and Diversity

מגוון באוניברסיטה | التنوع في الجامعة

עידוד קליטה של חוקרות/ים באוניברסיטה: מגדר ומגוון

הוועדה המתמדת של האוניברסיטה העברית אישרה את המלצות ועדת המגדר והמגוון. ועדה זו דנה בעידוד קליטת חוקרות לסגל האקדמי של האוניברסיטה העברית הגישה את מסקנותיה. הוועדה הציעה לקבוע יעדים ודרכי פעולה להגדלת מספרן של נשים ושל קבוצות אחרות שיש להן תת-ייצוג בסגל האקדמי של האוניברסיטה העברית.

تشجيع استيعاب باحثين/باحثات في الجامعة ـ جندر وتنوع

أقرت اللجنة الدائمة للجامعة العبرية توصيات لجنة الجندر والتنوّع. بحثت اللجنة في تشجيع استيعاب باحثات في السلك االأكاديمي للجامعة العبرية وقدمت توصياتها. أوصت اللجن بتحديد أهداف وطرق عمل لزيادة عدد النساء ومجموعات أخرى يتمثلن تمثيلا ناقصا في السلك الأكاديمي للجامعة العبرية.

מדרסה: בית מדרש בינדתי

בית המדרש הבין-דתי מיועד לסטודנטים ופועל במהלך השנה האקדמית. הפעילות מתקיימת מדי שבוע, (עשרים מפגשים בני שעתיים וחצי). לקבוצה שני מנחים: מנחה יהודי/ה ומנחה נוצרי/ה או מוסלמי/ת. זוהי קבוצה הטרוגנית של סטודנטים: דתות שונות, מידת 'אדיקות' דתית שונה, זהות מגדרית וזהות מינית מגוונות. המפגשים מורכבים מלימוד בחברותא, בקבוצות קטנות ובאסיף (כל הקבוצה) והם עוסקים בסוגיות אנושיות יסודיות ושאלות הנוגעות לחיים בחברה משותפת. בין הנושאים שנדונים: בריאת האדם בצלם והאמונה באל,  היחס לאחר, המתח בין חידושים דתיים לבין שמירה על מסורת, התייחסות לנשים בדת.

مدرسة ـ كلية بين دينية

هذه الكلية مخصصة لطلبة الجامعة وتعمل على مدار السنة الدراسية. يجري النشاط فيها كل أسبوع (20 لقاء وكل لقاء ساعتان ونصف). للمجموعة موجهان: يهودي/ية ومسيحي/ة ومسلم/ة. مجموعة متنوعة من الطلبة: أديان مختلفة، مدى "التزمت" الديني المختلف، هوية جندرية وجنسية متنوعة. اللقاءات هي بمثابة تعلّم مشترك في مجموعات صغيرة وهيئة عامة وتُعنى بقضايا إنسانية جذرية وأسئلة تتصل بالحياة في مجتمع مشترك. بين القضايا التي بُحثت: خلق الإنسان على شاكلة الخالق والإيمان بالله، التعامل مع الآخرين، التوتر بين التجديدات الدينية وبين التراث، التعامل مع النساء في الديانات.

מרחבי דיאלוג: לא בפייסבוק – פנים אל פנים בשיתוף עם היחידה למעורבות חברתית בדיקנט הסטודנטים

סטודנטים מקהילות שונות לומדים זה לצד זו באוניברסיטה אך ההיכרות בין סטודנטיות/ים מרקעים שונים אינה משמעותית. מרחבי הדיאלוג מזמינים סטודנטיות וסטודנטים מכל הקהילות באוניברסיטה: עולות וותיקים, דתיות, חרדים וחילוניים, יהודים ופלסטינים, מוסלמים ונוצריות - לשיח סביב שולחנות עגולים. 10 סטודנטים ממגוון תחומי לימוד ורקעים ינחו את המפגשים. המנחים עוברים הכשרה לקראת הפעלת מרחבי הדיאלוג. המפגשים יתקיימו בימי שלישי בין השעות 18:15-20:00 בסמסטר ב'.

حيزات حوار: ليس في الفيسبوك وإنما وجها لوجه بالتعاون مع وِحدة المشاركة الاجتماعية في مكتب عميد الطلبة

طلبة من مجموعات مختلفة يتعلمون جنبا إلى جنب في الجامعة بينما التعارف بين الطلبة من خلفيات مختلفة غير عميقة. حيزات الحوار تدعو الطلبة من مختلف الانتماءات: قادمون جدد وقدامى، متدينة، حريدية وعلمانية، يهودية وفلسطينية، مسلمة ومسيحية إلى الحوار حول طاولات مستديرة. 10 طلاب من خلفيات ومواضيع دراسية مختلفة يوجهون اللقاءات. يمرّ الموجهون ورشة تأهيل لتفعيل حيزات الحوار. تتم اللقاءات أيام الثلاثاء بين الساعة  18:15 – 20:00  في الفصل الثاني.

פורום מוביל יהודי ערבי במדעי הרוח בשיתוף עם היחידה למעורבות חברתית בדיקנט הסטודנטים

קבוצת סטודנטים במדעי הרוח יהודים וערבים נפגשים אחת לשבועיים במטרה לקדם מרחב ערבי יהודי משותף בו ניתן לגשר על הפער בין שתי חוויות למידה אוניברסיטאיות שונות, לעורר מודעות לאתגרים שמציבה סביבה רב תרבותית ולייצר שיח אקדמי משותף דו לשוני. הקבוצה תגיש המלצות להנהלת הפקולטה ותפעל ליצור הזדמנויות למפגש וקרבה בין החברות השונות, ולעורר שיח אקדמי משותף, דו-לשוני.

فوروم قيادي يهودي عربي في العلوم الإنسانية  بالمشاركة مع وحدة الشراكة الاجتماعية في مكتب عميد الطلبة

مجموعة من طلبة العلوم الإنسانية تلتقي مرة كل أسبوعين لتطوير حيز عربي يهودي مشترك يُمكن من خلاله التجسير على الفجوة بين تجربتي تعلّم في الجامعات المختلفة، رفع مستوى الوعي للتحديات التي تفرضها بيئة دراسية متعددة الثقافات ولخلق حوار أكاديمي مشترك وثنائي اللغة. ستقدم المجموعة توصياتها لإدارة القسم وستعمل على خلق فرص للقاء والتقارب بين المجتمعات المختلفة وخلق خطاب أكاديمي مشترك ثنائي اللغة.