הכירו את המלגאים | تعرفوا على الحاصلات على المنح | 2015-2016 | Center for the Study of Multiculturalism and Diversity

הכירו את המלגאים | تعرفوا على الحاصلات على المنح | 2015-2016

בלה קובנר

بيلا كوفنر

תלמידת תואר שלישי בקרימינולוגיה בפקולטה למשפטים באוניברסיטה העברית.

طالبة للقب الثالث في علم االجريمة في كلية الحقوق بالجامعة العبرية.

נושא המחקר | موضوع البحث

מעצר ילדים והנגשה לצדק במזרח ירושלים.

اعتقال الأطفال ومنالية العدالة في شرق القدس.

תקציר המחקר | ملخص البحث

בכל שנה נעצרים אלפי ילדים פלסטינים במזרח ירושלים. ילדים אלו סובלים מדיכוי רב מימדי אשר מעלה את הסבירות שיעצרו על ידי משטרת ישראל. הם נתפסים כאויבים בשל היותם פלסטינים, הם גדלים בסביבה אלימה, דלה במשאבים אשר הנגישות שלה למדינת הרווחה, למערכת החינוך ולמערכת המשפט הישראלית – מוגבלת. ארגוני זכויות אדם, אקטיביסטים וחוקרים פועלים על מנת לשמר את זכויות הילדים הללו. המחקר יבחן את הגישות והאידיאולוגיה של ארגוני זכויות אדם, פעילים ושל מערכת המשפט כלפי הנגישות לצדק של הילדים העצורים.

ملخص البحث: يُعتقل في كل سنة الاف الأطفال الفلسطينيين في شرق القدس. ويعاني هؤلاء الأطفال من اضطهاد متعدد الجوانب مما يزيد من إمكانية اعتقالهم على يد الشرطة الإسرائيلية. اذ يُنظر إليهم على انهم أعداء لكونهم فلسطينيين، يكبرون في بيئة عنيفة وفقيرة الموارد، وقدرتهم على الوصول لدولة الرفاه، لجهاز التعليم وجهاز القضاء الإسرائيلي – محدودة. مؤسسات حقوق الانسان، النشطاء والباحثين يعملون للحفاظ على حقوق هؤلاء الأطفال. البحث سيفحص توجهات وأيديولوجية مؤسسات حقوق الانسان، النشطاء وجهاز القضاء حول منالية العدالة للأطفال المعتقلين.

מנחים | موجهين

פרופ' נדירה שלהוב קבורקיאן.

بروفيسور نادرة شلهوب-كيفوركيان.