diversity@mail.huji.ac.il

diversity@mail.huji.ac.il

שנה שנייה לספריה האנושית הראשונה בישראל

יולי 11, 2017

הקליניקה קיימה זו השנה השנייה את אירוע ה"ביו-ספריה" – הספריה האנושית הראשונה בישראל, שנולדה ביוזמת הקליניקה וזכתה לפרשנות אמנותית בעקבות שיתוף פעולה של הקליניקה עם בית הספר לאמנות מוסררה בעיר. הרעיון בספריה האנושית פשוט: במקום "להשאיל" ספר המבקרים פוגשים את המקור, אנשים עם חוויית חיים ופרספקטיבה ייחודית. לצד המפגשים האנושיים, תלמידי ובוגרי בית הספר לאמנות מוסררה הציגו עבודות אמנות סביב סוגיות של זהות: עמדה שיצרה את ה"פנים הממוצעות" של משתתפי הערב, הקרנת מילים על חזית הבניין, מפגשים בין עולמות מוזיקליים ועוד.

פערים במוכנות לחירום בין יישובים ערבים ליהודים בישראל

יולי 11, 2017

הקליניקה החלה לבחון את שאלת הפערים במוכנות לחירום בין יישובים ערבים ליהודים בישראל. במסגרת כך, פנתה הקליניקה לחה"כ נאוה בוקר, יו"ר ועדת המשנה לכבאות והצלה בכנסת, וכן לחברי כנסת נוספים בבקשה לקיים דיון בכנסת בנושא. במקביל, הגישה הקליניקה בקשת חופש מידע לנציבות כבאות והצלה, אשר נענתה באופן טכני בלבד.

בואו נדבר על פרופיילינג

יולי 11, 2017

הקליניקה פתחה השנה בקמפיין "Stop Profiling: Look at Me", שנועד להגביר את המודעות לתופעות של תיוג אתני ("פרופיילינג") בישראל כלפי קבוצות מיעוט. במסגרת כך, יצרה הקליניקה סרטון יחד עם תלמידת הקורס "המדינה זה אני" בבית הספר לאמנות בצלאל. לטובת הסרטון, סטודנטים בקליניקה ערכו ראיונות עם נפגעי פרופיילינג ותצפית בתחנה המרכזית ירושלים. בנוסף, סטודנטיות העלו על הכתב עדויות על פרופיילינג בישראל של ערבים-פלסטינים ויוצאי אתיופיה.

מה קורה בוועדה לניתוחי שינוי מין?

יולי 11, 2017

הקליניקה פנתה בפברואר 2017 למשרד הבריאות בבקשת חופש מידע, לקבלת מידע בנושא פעילות הוועדה לניתוחי שינוי מין במשרד הבריאות. הבקשה נענתה באופן חלקי בלבד ביולי 2017.

פגיעה חמורה בהיקף שירותי משרד הבריאות לאנשים טרנסג'נדרים

יולי 11, 2017

הקליניקה פנתה בינואר 2017 במכתב לשר הבריאות על מנת להתריע על פגיעה חמורה בשירותים לקהילה הטרנסג'נדרית במסגרת הוועדה לניתוחי שינוי מין. במכתב משותף לקליניקה ולפרויקט גילה להעצמה טרנסית, ציינו כי הולכת ומתבססת פרקטיקה מוצהרת שבמסגרתה מי שאינו מעוניין לבצע ניתוח תחתון אינו יכול עוד לבצע במסגרת סל הבריאות ניתוחים להגדלת/הסרת חזה, נישוי פנים וכיוצא באלה. ממשרד הבריאות לא התקבלה כל תגובה.